Bilimsel Yayınlar

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

TARİHÇE

Afyon Kocatepe Üniversite yayın evi 1994 yılında kurulmuş olup 1995 yılında itibaren günümüze kadar 100’ün üzerinde eser yayınlamıştır. Eserler arasında fen-mühendislik, tıp, sosyal bilimler alanlarında bilimsel araştırmalar, Afyonkarahisar’ın sosyal, ekonomik ve coğrafi özelliklerine ait bilimsel ve istatistiki çalışmalar, sempozyum tebliğlerinin kitaplaştırılması ve ders kitapları yer almaktadır.

Eserlerin bir kısmı Afyon Kocatepe Üniversitesi kütüphanesince açık erişime açılmıştır.

1999 yılında itibaren ise önce basılı dergi yayıncılığı başlamış, ardından dergiler elektronik yayına geçmiştir. Halen 9 dergi yayınlanmakta olup dergipark üzerinden online olarak ulaşılabilmektedir. Bilimsel dergilerimizi incelemek için tıklayınız.

Afyon Kocatepe Üniversitesi yayınları son olarak 100. Yılında Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi  adlı 4 ciltlik prestij eserini yayınlamıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi yayınları bundan sonraki yıllarda aynı sistemde yayın faaliyetine devam etmeyi planlamaktadır.